Monday, February 13, 2017

Cookie time


Damn de sidste par uger har trukket tænder ud. Jeg har været syg i over en uge og er stadig ikke helt frisk. Onsdag blev Rosa syg, og Karl bukker under med feber fredag. Så hele weekenden har vi haft 2 børn med 40 i feber. Så i ren desperation på at få noget 'energi' og lidt falsk overskud bagte jeg cookies i går. De blev faktisk super gode i følge mig (har lige spist 3 i dag hvilket er lidt klamt), men mr. moonshine synes, at de var alt for ubagt indeni. Så er man mere til småkage sprød skal de have lidt mere i ovnen. 

ca 12 cookies

150g smør(blødt)
1 dl sukker
1 dl farin
1 æg
1 spsk vand
1/2 tsk vaniljesukker
2 dl boghvedemel
1 dl mandelmel
1/2 tsk bagepulver
1 lille tsk salt

200 g chokolade (brugte Tom's mørk & mælk)

*Pisk smør, sukker og brun farin grundigt med en håndmikser til det har en cremet konsistens
*Tilsæt æg, vand og vanilje og rør godt.
*i en separat skål blandes mel, bagepulver og salt. Vend de tørre ingredienser i smørblandingen
 *Vend den hakket chokolade i dejen med en stor ske
*læg cookies ud på en bagepapirdækket bageplade med en ske. Bag dem i godt 10  minutter på 175 grader eller indtil kanten begynder at blive gylden
 *Lad kagerne afkøle på en bagerist

 se min anden version her
 

English: I have been in need of some yummy cookies lately with me being sick and now both kids are sick

150g butter (soft) 
0.4 cup sugar 
0.4 cup brown sugar
1 egg
1 tablespoon water
1/2 teaspoon vanilla sugar 
0.8 cups buckwheat flour
0.4 cup gluten almond flour

 1/2 teaspoon baking powder
1 small teaspoon salt
200 g chocolate






*wisk butter, sugar and brown sugar with a mixer until it creamy 
*Add egg, water and vanilla and stir well  
 *in a separate bowl, mix baking powder, oats, flour and salt. Put the dry ingredients into the butter mixture
 *add the chopped chocolate into the dough
*place cookies on a baking sheet. Stick it in the ovn 350 fairenheit,
bake in 10 minutes or until edges begins to turn golden

 

No comments:

Post a Comment